Фабрика за дограма и щори “Георгиев – 2000” ЕООД

Полезна информация: Фабрика за дограма, Конфигуратор и Калкулатор за изчисляване цена на дограма.


Каква дограма да изберем?
Преимущества и недостатъци на алуминиевата и PVC дограма.

PVC профилът е по-добър топлоизолатор от алуминия, по-трудно кондензира влага, и е по-евтин материал. Той обаче старее по-бързо от алуминия и е по поддатлив на температурни колебания и лоши атмосферни условия. Алуминият не се нуждае от почти никаква поддръжка и позволява избор на неограничен брой цветове.

Избор на стъклопакет

Стъклопакетът обикновенно заема повече от 80% от общата площ на дограмата и поради тази причина изборът му е не по-маловажен от този на самия профил. Може да бъде двоен или троен – с две или три стъкла, разделени с дистанционери между тях. Дебелината на стъклопакета може да е 24мм. или 30мм. За по добра звукоизолация се препоръчва дебелината на стъклата да е различна, напр. едното 4 мм., а другото 5 мм. Стъклопакетът с к-стъкло дава много по-добра топлоизолация – почти два пъти в сравнение с обикновенния. К-стъклото представлява обикновенно стъкло с нанесен тънък слой метален окис.

Проблеми с кондензирането на влага върху дограмата

Новата дограма предполага почти херметично затваряне на помещението и това води до конденз. Най-евтинито решение е честото проветряване. Ние предлагаме оше по-рационален вариант – т.нар. проветрители. Представляват един вид клапа, монтирана в горния край на стъклопакета.

Хоризонталните алуминиеви щори /венециански/, са евтино решение, лесни за употреба и изключително практични. Предлагат се в изключително богата цветова гама. Придават на всяко едно помещение завършен вид, подходящи са както за дома и офиса. Широчината на лайсните е 25мм. /има вариант и 16 мм./ Монтажът им не нарушава изолационните качества на дограмата. Клиента може да избере долната конзола да се фисира за да не се клати щората, като това се препоръчва при прозорци, които се отварят. Фиксирането прави възможен монтажа и върху наклонени прозорци. При PVC /Алуминиева/ дограма щорите се монтират от вътрешната страна на прозореца. Възможно е монтажа да се извърши между стъклодържателите – така щората не пречи на дръжките на отваряемите крила. Другият вариант е щората да застъпва стъклодържателите – така затъмнението е по-пълно. При дървена дограма монтажа може да се извърши както пред стъклата, така и меджу тях.

Верткални щори
Те са изключително ефектно решение, а също така са функционални и практични. Предлага се изключително богат избор на платове и цветови нюанси. Лесни са за поддръжка, могат да се перат. Събирането на лентите (в ляво, дясно, двата края или в средата), както и разположението на механизма за управление на щората (в ляво или в дясно) е по желание на клиента. Могат да се монтират както на тавана, така и на стена. ВНИМАНИЕ – могат да задействат обемни датчици на алармени системи.

Външни ролетни щори
Предлагаме два вида - от PVC ламели и от алуминиеви ламели, пълни с полиуретанова пяна. Осигуряват защита от слънце, вода, прах, както и много добра шумоизолация. Създават въздушна възглавница между прозореца и щората и по този начин осигуряват добра топлоизолация. Намаляват разхода за отопление през зимата и осигурят прохлада през лятото. Имат надеждни механизми на задвижване, управляват ръчно без да се отваря прозореца – чрез ширит или табакера. Предлагат се бели и цветни щори, включително имитация на дърво.

Google Реклама


Изборът е Ваш